Nybakat: Silviakaka

Äntligen har jag fått baka någonting i mitt härliga kök! Tänk att man kan sakna att baka, särskilt när man lagar mat nästan varje dag - men det är något särskilt med att läsa och prova ett nytt recept, att blanda och vispa och vakta en kaka i ugnen. Matlagning är ju kul när det blir lite mer utmanande, annars går det dessvärre mest på autopilot.
 
Idag blev det pannbiff med stekt lök, gräddsås och hemgjort potatismos. Jag kan inte komma på när jag åt det senast, men det är ju inte dumt. Särskilt inte när det fanns kaka till efterrätt. Att jag hunnit både laga mat och baka efter en heldag i skolan med kursintroduktioner och massa annat är för mig en smula obegripligt, men uppenbarligen gick det.
 
Silviakaka är en sån där kaka som tanter ofta bakar, eller som man har med på jobbfikat. Det är ju egentligen inte någonting mer exotiskt än sockerkaka i långpanna, med en smör- och sockerkräm bredd ovanpå och kokosflingor på toppen. Det är enkelt och snabbt, och går bra att frysa in. Min blev väldigt fluffig och fin, så receptet jag använde rekommenderas varmt. Det hittar ni HÄR.
 
 
Silviakaka!
 
 
Idag fick jag blommor ^^.
 
...Och ännu en bok har hittat hem till hyllan. Visst är framsidan fin, trots att det är pocket? Jag tror säkert att den är riktigt spännande också.
 
Håll tummarna för mig imorgon och på onsdag, för då skall jag på anställningsintervjuer!
 
/tess
Allmänt, Mat & recept | |
Upp