Päroncurd

Slät, len och smakrik lemoncurd - fast med päron! Kul att bjuda på till ost och kex, eller som tillbehör till glass och dessert. Den kan även "piffas till" med Xanté eller någon annan päronlikör för mer smak och fler vuxenpoäng. Mitt eget recept, som jag är lite stolt över (=
 
Ingredienser:
300 g skalade och urkärnade päron
3 dl vatten
1 citron (skal och saft)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Lägg päronen i en kastrull med vatten och låt dem koka ihop. Bitarna skall vara alldeles mjuka.
 
2.Häll av vattnet och passera päronen genom en sil. Mosa med gaffeln. Häll tillbaka purén i kastrullen och tillsätt saften och skalet från citronen.
 
3. Tillsätt sockret och äggen, och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat lite. Använd en stavmixer för att få purén slät.
 
5. Ta purén från spisen och rör ner smöret. Häll upp på burkar och låt svalna. Jag hade en ful gammal glasburk som innehållt jordgubbssylt, men som piggades upp och blev både praktisk och dekorativ.
 
OBS! Förvara i kylskåp.
 
 
 
/tessan
Allmänt, Mat & recept | curd, lemoncurd, pear, puré, päron, päroncurd | |
#1 - - Alina:

Fin blogg :)

Svar: Tusen tack!
Tessan

#2 - - Cornelia:

Härliga burkar :) fin blogg xxx

Svar: Det är ju faktiskt bara en billig jordgubbssyltburk, men det blev bra ändå :)
Tessan

#3 - - Mirjam Wallmark:

Lät verkligen gott!

kram

Svar: Tack snälla!
Tessan

#4 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Fina bilder :) Ha en bra dag :)

Svar: Tack detsamma!
Tessan

#5 - - Ida och Amanda:

se så gott ut

Svar: Tack ^^
Tessan

Upp