Veterinärbesöket blev till lite mer

Så här ser en hund ut som vill följa med. Oavsett vart. Tur då att onsdagen inkluderade henne. Det hade faktiskt inte gått utan. 

Det är smått ofattbart att Elna redan är tolv veckor gammal. För exakt fyra veckor sedan följde jag med uppfödaren och kullen till Alingsås djursjukhus, där valparna chippades och vaccinerades. Och idag skulle cirkeln slutas. 


Idag var det dags för påfyllnad av vaccinet, återigen tillsammans med uppfödaren (som snällt lät oss snylta på hennes bokade tid) och den här gången med fyra av sju valpar ur kullen. Samma lilla skara, minus en syrra, som vi hälsade på häromdagen. Allt gick som det skulle hos veterinären. Elna sa inte ett ljud när hon fick sprutan. Därefter åkte vi en snabbis in om en loppis, Vinden i Alingsås (rekommenderas!), där vi köpte lite mysiga gosedjur som plåster på såren till valparna, innan vi satte oss på uteserveringen till Espresso House i Alingsås för en svalkande smoothie.


Elna och systern Clair fick åka tillsammans i vår bil till centrum. Skönt, tyckte Clair, som slapp de betydligt större brorsorna för en stund. Kan ni se vem som är vem? Ledtråd: tassarna... Eller snarare tassen. 


Nederst till höger är Matteus, den lille hanen som fortfarande söker en alldeles egen matte eller husse. Han är så otroligt mjuk och vänlig, en riktig teddybjörn. Elna är mer ettrig och envis. 


Elna fick ännu en dinosaurie till sin samling. Det betyder att hon nu har fem Dino-leksaker. Den här piper dock inte. 

Till vänster: för fyra veckor sedan. Till höger: idag. I vissa avseenden utvecklas hon inte...  

Ikväll ger vi upp Lerum. Jag är så trött på kleggiga sjöar, hundförbud överallt och att behöva koka vattnet hemma. Jag läste i GP att minst 125 människor blivit magsjuka här i Lerum... Och tanken om två veckor utan kranvatten i den här hettan... Nej. Vi drar ut på landet för sista gången den här sommarledigheten. Tyskarna kommer om drygt en vecka och hyr i en månad, så vi får passa på. 


Allmänt, Elna | |
Upp