Vår lilla resa - Färden österut

Eftersom vi var inbjudna till 80-årskalas i Skåne så blev det en bra utgångspunkt och start för en liten bilsemester. Vi passade på att kombinera Sverige och Danmark, och gav varandra lite ansvar över olika delar, för att på så sätt både kunna vara kreativa och spontana. Jag bestämde mig för att vi skulle styra kosan mot Blekinge och Österlen till att börja med.
 
Kalaset var på en scoutgård, där det fanns övernattning i riktig läger-stil med gamla våningssängar på vindsvåningen. Vi var inte många som sov över, och när vi vaknat och kommit i ordningen på morgonen så packade vi våra tillhörigheter och körde österut, först norrut nerför Hallandsåsen och sedan på småvägar mot Hässleholm och Kristianstad. Vi lämnade stugan i solsken och 20 graders värme, men på "andra sidan", nedanför horsten, var det bara nio grader varmt och blixtar ven runt bilen. Min första aktivitet, rodel nerför Hallandsåsen, blev alltså inställd, och något modfälld fortsatte vi köra. Förhoppningsvis kan vi åka nerför åsen en annan gång...
 
 
Vi fick uppleva lite spänning i Tykarpsgrottan, en gammal kalkgruva känd för både filminspelningar, vindlande gångar och fladdermöss. Vi gick en guidad tur, något annat fick man inte, i kalla gruvgångar och hallar. Spännande!
 
Sedan körde vi non-stop till Karlskrona, där vi checkade in på Scandic, precis intill vattnet, och gjorde staden under resten av eftermiddagen, kvällen och morgondagen (måndagen).
 
/Therese
Allmänt | |
Upp