Litteratur i maj

 
Nu har maj passerat, och jag tror inte att någon i Västsverige skulle vilja göra en omtagning på maj månad. Fy tusan vad vidrigt vädret varit. Regn, blåst, hagel... usch! Men det är ingen idé att beklaga sig. Vädret blir ju vad det blir, vad man än tycker om det.
 
Vi jobbar ett par veckor till, innan terminen ska packas ihop och avslutas för det här läsåret. Sedan jobbar jag två veckor därpå med ridläger i stallet innan jag tar välförtjänt semester. Då jäklar SKA det vara sommar, för jag tänker köra ut på landet och inte lämna Stenshult förrän jag absolut måste.
 
Jag har i maj 2015 lyssnat på ovanstående verk. En ganska omaka skara, men ingenting som riktigt slog mig med häpnad. Bullerbyn lyssnade jag från Spotify. Snubblade över dem när jag inte hade någon pågående ljudbok, och var bara tvungen att höra Astrid Lindgrens berättarröst. Tidlöst och stämningsfullt som alltid.
 
De två böckerna till höger var bra. Den ena var en roman som utspelade sig under Franska Revolutionen i Storbritannien och Frankrike, och den andra i London på 1920-talet. Hyresgästerna gjorde ett tvärt kast i handlingen, till det bättre enligt mig. Båda var relativt långa så det tog sin lilla tid att lyssna igenom dem.
 
Nu har jag börjat fundera på hur jag ska göra i sommar. Kanske ska jag bunkra upp med lite ljudböcker, eller bara satsa på att läsa? I ungdomens glada dagar var det obligatoriskt med en hög böcker, och särskilt de år när en ny Harry Potter-bok utkom (på engelska eller svenska). Då låg jag i hammocken och bara läste och läste i timmar.
 
Bild från Google. Minns ni Harry P-euforin?
 /Therese
Allmänt, Litteratur | |
#1 - - ronja:

fin blogg :)

Svar: Oj, tack detsamma, får jag väl säga =)
Tessan

#2 - - ronja:

hihi tack :) hoppas du vill slänga in en liten kommentar här så jag kan vinna en väska från by malene birger, tävlingen avslutas ikväll så hoppas ha flest kommentarer så jag får vinna! :) http://www.autre.fi/bloggar/streetstyle/ronja-flygare

Svar: Lycka till med vinsten!
Tessan

Upp