Grön överraskning

Bloggen har försummats över helgen, precis som allt annat nästan. Jag har haft alldeles för mycket annat att göra. Men nu sitter jag äntligen i lugn och ro, med de sista minuterna av Musikhjälpen igång på tv-apparaten och levande ljus överallt i lägenheten. Jag sitter ensam dock, för Jonas är i skrivande stund ombord på färjan hem till Danmark. Det var värre än någonsin att säga hejdå, trots att Jonas läst fel på biljetten och egentligen bokat en senare färja (haha, klant) vilket gav oss två timmar att fördriva i staden - och trots att han kommer tillbaka redan på fredag. De två timmarna spenderas i och omkring Haga, där jag fick plockat på mig lite julgranspynt i de små olika butikerna.
 
För hörni, vet ni vad? Idag kom min käre far med en nyhuggen gran från landet! Bara sådär. Så då var det bara att ta in den (har ju dessvärre ingen balkong att "mellanförvara" den i) och göra mitt bästa med det jag har för att få den fin. Den är inte riktigt klar ännu, men det känns ganska skönt för då kan jag liksom greja lite i etapper, och behöver inte bli sysslolös. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag inte göra ett dyft mer idag. Jag har en rest från gårdagens helstekta fläskfilé som jag späckade med vitlök och färsk chili och gjorde i ugnen (blev gott!), och som jag ska sätta i mig - och så ska jag börja på någon ny filmsvit att traggla igenom. Jag har nu sett alla sex Star Wars-filmerna och kan konstatera tre saker:
 
1. Chewbacca och Jar Jar Binks är fruktansvärt provocerande karaktärer.
 
2. ALLT låter, och låter oftast irriterande. Varför kan till exempel inte ett rymdskepp bara brumma?!
 
3. Det händer jäkligt mycket, och trots att jag nu sett allihop utan att somna en enda gång så missade jag flera viktiga händelser i filmerna, och fick googla eller fråga för att hänga med. Det sistnämnda säger nog mer om mig än om filmerna, dock...
 
/t
Allmänt, Jul, TRE | |
Upp