Årets första dopp... nästan

Eftersom vädret är så soligt och varmt idag så red Herkules och jag upp till sjön för att känna lite på vattnet. Älsjön som den heter är en liten, brungeggig sjö med mycket äckligt sjögräs och säkert ännu äckligare grejer under ytan. Herkules fullkomligen älskar att doppa hela truten och käka sjögräset, och jag... ja, vi kan väl säga att jag inte delar hans fascination för att lalla runt bland vass, gegg och annat utan hellre håller mig på de mindre vegetariska ytorna. Hur som helst så tycker vi båda om att bada, och att bada med häst är bland det roligaste som finns i hela världen.
 
Herki fick käka lite gräs, men sedan ville både jag och han ut på lite djupare vatten, så han guppade iväg utåt sjön med mig som en liten apa på ryggen, tjoande och garvande. Eftersom jag inte varit smart nog att ha på mig passande kläder så hade jag gjort ett tappert försök att hålla mig torr genom att slänga av mig dojorna, knyta fast strumporna i Herkules man och kavla upp byxbenen på ridbrallorna. Detta var förstås helt meningslöst. Herkules doppar hela ansiktet i vattnet och frustar, sparkar med frambenen så det stänker överallt och vänder runt så att det bildas svallvågor runt oss. Jag blev superblöt, men tack och lov domnade fötterna efter ett tag så då frös jag åtminstone inte. Ändå kom vi inte ut på sådär jättedjupt vatten, han bottnade åtminstone även om han flöt som en boj lite då och då. Blir det bara lite varmare så ska jag dra på mig bikinin och då ska vi ut och simma på riktigt!
Min genialiska strumpanordning funkade i teorin men inte i praktiken. Nästa gång skall jag nog lämna dem tillsammans med skorna och telefonen. Stackars häst som får vara klädsträck, haha.
 
/Tessan
Hästar | |
Upp